Rotfrukter i ugn - recept alá Emmutt..
Behövs:
Morötter
Potatis
Gul lök
Paprika
Squash
Aburgine
Ugn = 225 garder
Skala och skär i lika stora bitar. Häll olivolja (ca 2 dl) och vatten (ca 2 dl) och krydda med salt och peppar. Ha i mitten av ugnen i ca 45 min till 1 timme tills bitarna är mjuka. Ta ut och rör om 2 ggr under tiden.
Mums att äta med kyckling. (I sånt fall:) marinera och tina kycklingen. Egen marinad är godast, så man kan krydda som man vill. Jag brukar göra med några matskedar olja samt: tandorikrydda, salt, peppar, röd curry och vitlökskrydda.
Skär några snitt i kycklingen och ha i nedre delen av ugnen samtidigt som rotfrukterna steker.
Jag brukar även göra en supergod sås till. Man börjar som en vanlig bechamelsås (några msk smält smör, några msk vetemjöl, och några msk mjölk = koka upp) och sedan tillsätta skyn från kycklingen samt lite mer salt. Mumsfillebaba!
Voallá:
Matlagning alá Emmutt! Hemmafrun nummer ett!
Kvällens ordspråk: "Det man inte vet, har man ingen aning om"
Åh herregud vilken kock du är!